Anahtar kelimede Google'da yükselmek - 1800 Dofollow Backlink

Anahtar Kelimede Nasıl Yükselebilirim?

Google'da yükselmek ben dahil birçok insanın kafasını karıştıran bir konu. İnternet sitesi sahipleri kullanıcıların sitelerine girmesi için anahtar kelimelerinde ilk sayfada çıkmayı çok istiyorlar. Çünkü Google kullanıcılarının büyük çoğunluğu ilk sayfa dışındaki sayfalara bakmıyor. Açıkçası ben de bakmıyorum.

İlk sayfada çıkmak, hele de ilk sırada çıkmak, bir internet sitesi sahibini hayatında en çok mutlu edecek şeylerden biri. Bunun bazı yöntemleri var, bunların bazılarını okudum ve şimdi paylaşmak istiyorum.

ÖNEMLİ: Bu arada bu kuralların hiçbiri kesin değil. Bunları yaptığım sitelerimde küçük de olsa bir yükselmem var ama. Google'ın algoritmasını tam olarak bilemiyoruz. Ancak Türkiye'deki SEO derslerinin sonucunda öğrenilenler aşağıda verildi. Eğer kesinlikle yükselme yaşamıyorsanız küfretmeyin. Ayrıca siz buradakilerden farklı anahtar kelimede yükselme yöntemleri biliyorsanız yoruma ekleyebilirsiniz.

backlink kazan

1- Anahtar Kelimeyi Vurgulamak
Evet, bu yazıda da bunun bol bol örneğini göreceksiniz, Google'da yükselmek için en önemli şartlardan biri de <h1> ve <b> etiketlerinin kullanımı. Bu etiketlerin kullanımı SEO'da çok önemliymiş, anahtar kelime eğer b etiketi ile vurgulanırsa ve başlıkta da anahtar kelime kullanılıp h1 ile vurgulanılırsa Google'ın botları bu vurgulanan kelimelere daha fazla takılır ve daha öncelikle okur.


<b> etiketi yazıya kalınlık verir
ÖRNEK
<h1> etiketi yazıyı büyütüp kalınlaştırır, bir yan başlık haline getirir.

ÖRNEK

2- Resimlerde "alt" Parametresinin Önemi
Evet, yine bir HTML etiketi ile karşınızdayım. Bu terimler size yabancı geliyor olabilir ancak bir internet sitesi sahibinin bence HTML konusunda bilgisinin olması gerekiyor. Resimlerinizin HTML konumuna girdiğinizde <img src="RESİM LİNKİ" > tarzı bir şeyler görürsünüz. Bu img etiketinin yanındaki src parametresi, resmin kaynağını verir. Bu parametrenin bittiği yere alt="" yazmalısınız ve tırnakların içine resmin Google'da hangi kelimelerde öne çıkmasını istiyorsanız o anahtar kelimeleri yazmalısınız.

Google'ın botları resimleri okuyamaz, ancak alt etiketindeki kelimeyi görür ve görsellerine ekler.

3- Backlink Almak / Backlink Kazanmak
Backlink almak Google'da yükselmenin en önemli taşıdır bana göre. Çünkü bütün siteler diğer SEO kurallarını uyguluyor aradaki farkı da backlink belirliyor.

Backlink bir sitenin bir siteye link vermesidir. Şimdi ben Google'a link verirsem Google backlink kazanmış oluyor. O sıralamada biraz yükseliyor benimki ise azıcık düşüyor. Backlink'i parayla almanın bir çok yöntemi var fakat biraz sakat. Google eğer parayla backlink aldığınızı anlarsa sitenizi cezalandırabiliyor. Adsense ban olarak ya da Google'da gerileterek. Eğer siteniz başka sitelere çok fazla link vererek backlink çöplüğüne dönüşürse siteniz direkt olarak dibe vuruyor.

Google bunu çok da kolay anlamıyor aslında. Yani almak isterseniz referanslı bir satıcıdan alabilirsiniz. Ben yine de biraz bile para harcamadan backlink kazanmanın birkaç yolunu verebilirim.

Backlink kazanmak, ilk ay her gün biraz zaman ayırmanız gereken bir şey. Bunun en önemli yolu, bir siteye girip yorum yapmak. Yorumun sonuna da kendi linkinizi koymak. Elbette konuyla alakalı yorumlar yapmalısınız.

Burada dikkat etmeniz gereken en büyük nokta, konuyla alakalı yorum yapmanız ve sitenizle alakalı sitelerde bunu yapmanız. Eğer ben şarkı sözleri sitemi şarkı sözü yazan sitelerde paylaşırsam oralardan link kazanabilirim. Çünkü birileri orada bulamadıklarını benim sitemde bulabilir.

1800 Dofollow Backlink Kazanma Aracı

Anahtar kelimede yükselme konusunda backlinkin önemini vurgulamıştım. Eğer aşağıda size vereceğim aracı ölçülü olarak kullanırsanız bunun çok faydasını görürsünüz.

Bu siteye girip site linkinizi ve sonra anahtar kelimeyi yazıyorsunuz. Ardından siteniz yeniyse 50'yi eskiyse ve günlük görüntülenmeniz de yüksekse 100'ü seçiyorsunuz. Eğer çok fazla seçerseniz Google bir şeylerin ters gittiğini anlar.

Seçtiğiniz sayıda siteden sizin sitenize backlink alıyor. Backlink aldığı siteler ise sitenizin linkinizi girip analiz etme siteleri.

http://www.imtalk.org/cmps_index.php?pageid=IMT-Website-Submitter

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.