Mail adresiniz hacklenmiş olabilir.

Deep Web, günümüzde birçok çocuğun diline dolaşacak kadar popüler bir ağ. Kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu ortamda şimdiye kadar sayılabilen 18 milyon adet mail hesabı ve şifresi yayınlandı. Bu şifrelerin arasında sizin hesabınız da olabilir.

IsLeaked, Deep Web ortamındaki herkesin ücretsiz erişebildiği hesapların adreslerini veritabanına kaydeden bir site. Ancak bunlara zarar vermiyor, onlara reklam tanıtım yapmıyor, onları hacklemiyor. Bu sitede herkes kendi e-posta adresini yazarak e-posta adresine ve şifresine herkesin ulaşabilip ulaşamadığını denetleyebiliyor. 

Eğer e-posta adresinizi girerseniz e-posta adresinizin şifresi herkesin erişebileceği bir yerdeyse size bir uyarı veriyor. Aksi takdirde yeşil bir sayfa açılıyor ve hesabınızın neyse ki herkesin ulaşabileceği bir yerde olmadığı yazıyor. Yine de site şifrenizi değiştirmenizi öneriyor ve bunun için size güçlü şifre oluşturan bir program sunuyor. Ayrıca eğer "I want to be informed if my mail leaked" yazısını tıklarsanız bir sayfa açılıyor. Buraya girdiğiniz posta adresi eğer Deep Web'de herkese açık şekilde yayınlanırsa e-postanıza bunun ile ilgili detaylı bir uyarı mesajı geliyor.


mailim hacklendi mi?


Bizim size tavsiyemiz en fazla 6 ayda bir şifre değiştirmeniz ve güvenlik sorunuzu gerçekten bildiğiniz bir şey yapmanız.

Site size maksimum güvenlik sunuyor ve e-posta adreslerinizi toplamıyor. Bunu kanıtlamak için siteye ekledikleri bir özellik de tam e-posta adresinizi vermemeniz. Eğer boşluğa e-mail@adresiniz.com yerine e-m***@adresiniz.com yazarsanız, yani en fazla üç harf yerine boşluk koyarsanız yine de sorguluyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.