Facebook sahte hesapların peşine düştü.

Sahte hesapların peşine düşen Facebook, sadece geçtiğimiz günlerde Fransa'da 30.000 adet sahte hesabı kapattı!

Facebook, altyapısına getirdiği yeniliklerle sosyal medya sitelerinin en büyük sorunlarından birini, sahte hesapları çözmek için çalışıyor. Protect&Care Team'in yöneticisi Shabnam Shaik yayımladığı blog gönderisinde sosyal ağın sahte hesapları yakalama konusunda artık çok daha verimli olduğunu, dışarıdan gerçek gibi görünen hesapların bile artık güvende olmadığını açıkladı.

Şirketin yenilenmiş sistemleri, sahte hesapları artık aynı gönderiyi defalarca kopyalayıp yapıştırarak paylaşması veya insan üstü hızda ve yoğunlukta mesaj yollamasından anlıyor. Shaik aynı zamanda sistemin bu işlemleri gönderilerin içeriklerini dikkate almadan çalıştığını söylüyor.

facebook sahte hesaplar

Facebook, bu tarz sahte spam hesaplarından kurtulmanın sahte haberleri de yavaşlatacağına inanıyor çünkü bu sahte haber sayfaları genellikle sahte hesaplar kullanarak büyük kitlelere ulaşıyor. Facebook aynı zamanda bu hesapların kapatılmasını istiyor çünkü bu hesaplar, Facebook'un yüksek etkileşimli bir medya sitesi olma özelliğine leke sürüyor. Sahte hesaplar sayesinde kişiler gruplara kullanıcı, sayfalara beğeni çalışması yaparken internet sitelerine de ziyaretçi çekiyorlar.

Sosyal ağ devinin sahtekarlıkla savaşı yalnızca burada kalmıyor. Facebook geçen ay yaptığı açıklamada sahte haber sitelerini şikayetler üzerine değerlendirdikten sonra  paylaşım yapılmasının engelleneceğini söylemişti.

Bu yenilik, para karşılığı beğeni satanları da kötü etkileyecektir. Bu satışlar Türkiye'de de ÖZELLİKLE Webmaster forumlarında ve para kazanma sitelerinde sıkça yapılıyor. Bu tip beğeni marketleri, Hindistan ve Filipinler gibi gelişmekte olan ülkelerde de oldukça yaygın. Çalışanlar düşük bir ücret karşılığı, sadece sayfa ve gönderi beğenmeye atanmış sahte hesapları yönetiyor. Bir sayfanın ne kadar beğenisi varsa, Facebook algoritması otomatik olarak bu sayfayı yükseltiyordu, ancak yakında bu günler geride kalacak. Facebook, aynı zamanda sadece sayfa beğenisine yönelik değil, etkileşime göre de sayfaları sıralamaya başladı.

Eğer bu tarz alt yapı değişikliklerinin ne kadar etkili olduğunu öğrenmek istiyorsanız, Shaik sadece Fransa'da 30,000 sahte hesap yakalayıp kapattıklarını bildirdi. Facebook'taki toplam aylık aktif kullanıcı sayısı olan 1.8 milyar ile karşılaştırılırsa maalesef bu çok küçük bir sayı. Ancak ilerleyen aylarda, sahte hesapların çok daha yoğun olduğu Hindistan, Türkiye gibi ülkelere sıra geldiğinde bu sayıların da artacağı kesin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.