Hangi sosyal medya sitesini kullanmalıyım?

Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn gibi bir sürü sosyal medya sitesinin arasından bir veya birkaç tanesi popüler olmak için, internetten para kazanmak için veya sitenizi beraber kullanmak için ideal. İster şirket olarak, ister kişi olarak popüler olmak için yapılması gerekenler listesinin başlarında sosyal medyayı etkin olarak kullanmak geliyor bence.

Öncelikle bir sosyal medya sitesini tercih etmemizin bir kaç sebebi olabilir, kullanıcı sayısı, kullanıcıların gönderileri beğenme, etkileşim yapma oranı gibi.

sosyal medyada takipçi kazanmak

Size garanti verebilirim ki en yüksek etkileşim oranı Instagram'dadır. Şu sıralar Facebook'un yürüttüğü reklam politikası pek çok Facebook sayfası takipçisini Facebook'dan uzaklaştırdı. Facebook gönderilerini beğendirmek çok zor. 1,8 milyon beğenili Inci-Caps adlı sayfanın eskiden 800bin beğeniye sahipken bir gönderisine 20bin beğeni gelmesine rağmen şuan 1 milyon 800 bin beğenili bu sayfanın bir gönderisine 6000-7000 beğeni, en çok beğenileni sabitlenileni de 15000 beğeni alıyor.

Instagram'daki Inci-Caps adlı caps sayfasını biliyorsunuz. Reklamlarına 15000 beğeni geliyor, gerçekten komik bir caps paylaşıldığı anda 40.000 beğeni geliyor.

Bence şuan en kullanılabilir sosyal ağları saymam gerekirse bunların başı Instagram olacaktır. Twitter da etkileşim yönünden fena değil ancak kesinlikle Instagram kadar iddialı değil. Facebook ise kullanıcı sayısının yüksek olması sebebiyle hala kullanılabilir. Etkileşim düşük olsa bile gönderiler beğenen herkes tarafından görüntüleniyor.

Sonuç olarak bence kullanılması en faydalı ağlar:
-Instagram
-Twitter
-Facebook   



Sosyal medyadaki hesaplarınızı senkronize yönetmek istiyorsanız: "IFTTT Nedir? | Sosyal Medya Yönetimi" adlı yazıma göz atmalısınız. Bu yazımda sosyal medya yönetiminin öneminden bahsettim ve işlerinizi otomatikleştiren programı tanıttım. Bu yazılım, sosyal medya işlerini otomatikleştirme konusunda en büyük yardımcınız.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.