IFTTT nedir? | Sosyal Medya Yönetimi


IFTTT Nedir?
"Make your work flow" sloganlı bu sistem, adından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışması gibi gelebilir ama bu sistem, sizin sosyal medya yönetim alışkanlıklarınızı tamamen değiştirecek. İşlerinizi yarı-otomatik yapmanızı sağlayan bu site, bir sitede bir iş yaptığınızda diğer sosyal medya hesaplarınızda bunun otomatik paylaşılmasını sağlıyor.

Bu sistemde yapabileceğiniz örnek otomatikleştirmeler:
Reddit'te x sayfasında bir paylaşım olduğunda bana e-mail at.
Hava durumu x şehrinde yağmurlu olacaksa bana mail at.
Youtube'da video paylaştığımda Twitter hesabımda da paylaş.

Bu otomatikleştirmelere tarif deniyor.
Bunların yanı sıra RSS beslemelerinden de tarifler oluşturabiliyorsunuz. Kısaca sizin hayal gücünüz ile sınırlı bir tarif sistemi var.
 
Bu adresten kaydolabileceğiniz sisteme giriş yaptığınızda sizden ilgilendiğiniz sosyal medya siteleri isteniyor. Youtube, Reddit, Facebook gibi yaklaşık 30 seçeneğiniz var. İstediğiniz kadarını seçebiliyorsunuz.

Bunları seçtikten sonra anasayfanızda sizin takip ettiğiniz siteler hakkında örnek tarifler, en çok kullanılan tarifler bulunuyor.


Bu sayfadan isterseniz bir tarif seçebilir, isterseniz de yukarıdaki "My Recipes" kısmından tarif oluşturabilirsiniz.

IFTTT Ne İşe Yarar?
İnternet sitesi sahipleri bir sitenin Google'da üst sıralara çıkmasında sosyal medya yönetiminin faydalarını biliyorlardır. Bilmeyen varsa bu sitelerden verilen "nofollow" backlinkler, sandığınızdan daha fazla işe yarıyor. Örneğin siz bir sayfaya bütün yazılarınızı atıyor, ara sıra da bilgilendirici paylaşımlar yapıyorsanız, Facebook'a da bir reklam verdiyseniz kullanıcılar paylaşımlarınıza bayılacaktır ve sizin sitenizi de merak edeceklerdir.
Her yazıyı 3 adet büyük sosyal medya sitesinde (Google+, Facebook, Twitter) paylaşmanın çok kolay olmadığını ben de biliyorum. Fakat bu sistem bunun gibi bir çok işi kendi kendine yapabilir.
Uygulamanın bir diğer avantajı da Android ve iOS desteğinin olması. Bu platformlara özel tarifler de bulunuyor. Telefonunuz veya tabletinize Android ise Play Store, Apple ise App Store'dan bu uygulamayı indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.