Telefon şarjını koruma ve hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu hızlı şarj etmek ve telefon şarjını yavaş bitirmek her insanı mutlu eden şeyler. Geçtiğimiz günlerde bir iki yeni teknolojinin patentinin alındığını duyduk. Samsung Galaxy S3'ü kapalı durumda 18 dakikada şarjını doldurmak ve benzeri teknolojiler. Bir teknoloji patenti alındıktan epey sonra üretilmeye başlar. Bu yüzden de bu teknolojiler üretime geçene kadar ve fiyatı düşene kadar bazı yöntemler kullanarak telefonumuzun şarj performansını arttırabiliriz.

telefonu şarj etme


Telefonun en hızlı şarj olması telefonun kapalı durumda şarja takılmasıyla sağlanır. Ancak eğer acil bir telefon bekliyorsanız veya bir iş için telefonu açık tutmanız gerekiyorsa ne yapmalısınız?


Telefonu uçak moduna alarak hızlıca telefonun şarjını tüketen bir çok özelliği kapatabilirsiniz. Wi-Fi, 3G gibi uzaktan bağlantıların hepsini tek tuşla kapatabilirsiniz. Uçak modunun şarja etkisi de çok büyüktür, hızlı şarj etmeyi ve telefonun veya tabletin şarjının yavaş gitmesini sağlar.

Aynı zamanda telefon şarjını yavaş bitirmek istiyorsanız da bu modu açarak interneti kullanmadan oyun oynayabilirsiniz. Uzun yolculuklarda müzik dinliyorsanız bu özelliği kullanmanızı öneririm.

Not: Eğer telefonda Whatsapp'tan bir mesaj bekliyorsanız uçak modunu açmayın. Uçak modu, internet bağlantınızı keser.

hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu ilk aldığınızda 2-3 kere 12 saat şarjda tutmanız gerekir. Bu bataryanın açılması ve tazelenmesi için gereklidir. Üretildikten sonra market reyonlarında duran bu batarya bu işlemden sonra ciddi performans artışı gösterir. Bu işlemde telefon şarjı %100 olsa bile çıkarmamalı, telefonu kapalı tutmalısınız. Bu şarj işlemini 12 saatten fazla tutmamaya çalışın.

Çoğu kişinin bildiği bir yöntem de ekran parlaklığını kısmak. İnterneti ve Bluetooth'u kapatmaktan daha çok işe yarayan tek yöntem ekran parlaklığını kısmaktır. Eğer parlaklığı sonuna kadar açıp Ayarlar'dan Pil'e tıklarsanız şarjın yaklaşık %40'ını ekranın harcadığını görürsünüz. Büyük ekranlı telefonlar ve tabletlerde bu kullanım çok daha fazladır.

telefon şarj yöntemleri

Telefonu uzun süre şarjda tutmanın bir zararı olmadığı söylense de telefonu 24 saatten uzun süre şarjda tutmanın gerçekten zararı vardır. Şarjda tutmanın zararı olmadığını söyleyenler telefonun şarjı dolunca telefon şarj olmayı bıraktığını söylüyor.

Eğer şarj olmayı bıraksaydı telefon ilk alındığında 2-3 kere 12 saat telefonu şarjda bırakmak da anlamsız olurdu teorik olarak. Ancak Samsung Galaxy telefonumun kullanma kılavuzunda ve sitesinde yazana göre bu işlemi gerçekleştirmek oldukça yararlı.

Ancak telefonlar şarj olurken ışığı yanıyor ve tuşa tıklandığında gösterge açılıyor. Bunun da şarjdan çok az da olsa harcadığını göz önünde bulundurun. Yani telefon kapalıyken, şarja takılıyken bile şarj akışı az da olsa gerçekleşir.

Bunun kısa vadede zararı olmasa da uzun vadede şarj ömrünü kısalttığını bu belgeye dayandırarak söyleyebilirim. Yine de çok uzun süre şarja takılı kalması telefona zarar verebilir.

Telefonun şarj aletinin orijinal olması da telefonun şarj olma aşamasını hızlandırır. Telefon şarj aleti "replika" ya da "sahte" olmadığı sürece telefona zarar vermez. Replika şarj aletleri kesinlikle kullanılmamalı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.