Telefona "torrent" nasıl indirilir?

Not: Korsan film, müzik veya hiçbir medyanın internet üzerinden dağıtımını onaylamıyoruz.

Torrent sistemi ilk kez 2 Temmuz 2001 tarihinde Bram Cohen tarafından bulunmuştur. Bu sistem sayesinde boyutu büyük Linux dosyaları, oyunlar ve filmler aktarılabiliyor, aynı zamanda YASADIŞI olsa da bazı dijital verilerin korsan ticaretleri dönebiliyor. İnsanlar burada ücretli oyunların ücretsiz dağıtımlarını da yapıyor. Torrent dosyaları internet üzerinden dosya indirmek için kullanılan .torrent uzantılı dosyalardır.

Bu dosyaları bilgisayarla indirmek için uTorrent, BitTorrent, qBitTorrent gibi çok çeşitli yazılımlar bulunsa da telefona torrent indirmek için kullanabileceğiniz yazılım sayısı kısıtlı.

telefonda torrent indirmek

Android Cihaza Torrent İndirmek

İlk yapmamız gereken şey bir torrent indirme programı bulmak olacak. Seçeneklerimizin sayısı az ama biz size en sıkıntısız, en stabil ve en hızlı uygulamalardan biri olan uTorrent'i tavsiye ediyoruz. Kolayca Play Store'a arama kısmına uTorrent yazarak indirebilirsiniz ya da aşağıdaki linke tıklayarak direkt bu sayfaya gidebilirsiniz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.utorrent.client&hl=tr

Bu uygulama cihazınıza uygun değilse veya hoşunuza gitmediyse bu durumda bir diğer seçeneğiniz BitTorrent. İlk torrent yazılımlarından olan BitTorrent'in Android versiyonunu da arayarak veya aşağıdaki linke tıklayarak bulabilirsiniz:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bittorrent.client&hl=tr

İndirmek istediğimiz "torrent" dosyasını kaynağımızdan indirdikten sonra dokunuyoruz ve bizi direkt torrent uygulaması karşılıyor. Buradan indirmelerinizi takip edebilirsiniz.

iOS Cihaza Torrent İndirmek

iOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise durum farklı. Bu işletim sistemi internetteki hiçbir dosyayı direkt olarak telefona indirmeye izin vermiyor, dolayısıyla torrent indirmek de imkansız hale geliyor. Bir gün Apple iOS işletim sistemini özgür hale getirirse torrent indirebilirsiniz, ancak unutmayın ki internetten inen dosyalar, özellikle torrent dosyaları, cihaza büyük zararlar verebilir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.