Minecraft modu nasıl indirilir?

Minecraft modu indirirken kullanacağımız sitemiz: http://minecraft-modu.blogspot.com/

Minecraft'a mod indirmek sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Verdiğim linkteki sitede zaten her modun nasıl indirileceği açık açık yazıyor. Ancak mod indirmeden önceki aşamaları anlatacağım ve sonra mod indirmeye de değineceğim.

minecraft mod indirmek

Öncelikle Minecraft modlarını kuracağınız sürümü açacaksınız ve dosyaların yüklenmesi gerekiyor. Ardından Minecraft modlarını %90'ının çalışması için Forge adlı temel modu indirmemiz gerekiyor. Bu modu, http://files.minecraftforge.net/ linkinden kendi sürümünüzü seçip indirebilirsiniz.

Sonra bir kere daha oyunu çalıştırmanız gerekiyor. Bu defa çalıştırdıktan sonra .minecraft'ınızda mods adlı bir klasör oluşacak.

Bu klasöre bakmak için Windows+R tuşlarına basarak ya da Başlat menüsünden Çalıştır'ı açarak "%appdata%" yazıyor ve Enter'a basıyoruz. Karşınıza çıkan klasörde .minecraft'ı bulup açıyorsunuz. Mods klasörü orada belirdiyse sorun yoktur, eğer yoksa kendiniz oluşturun. Bazı Forge sürümlerinde bu hata var ancak Forge çalıştırdıktan sonra mods klasörü yoksa bu klasörü oluşturursanız yine de modlar sıkıntı çıkarmaz.

Mod indirmeye başlayabiliriz. Yukarıda verilen mod indirme sitesinden mod indireceğiz, bu site sıkıntı çıkarmadan modları indirmeye yarıyor. Örnek olarak Not Enough Items modunu indiriyoruz.

http://minecraft-modu.blogspot.com/2015/07/not-enough-items-modu-indir.html

Bu modun bir çekirdek modu var. Bunu konuda da belirttim. Codechickencore modunu indirmeden bu modu indiremezsiniz. Bu yüzden bu sayfaya girip anlatılanları uygulayın.

http://minecraft-modu.blogspot.com.tr/2015/07/codechickencore-eklentisi-1-8.html

Eğer bu çekirdek modu da indirdiyseniz şimdi Not Enough Items modunu indirebilirsiniz. Sürümünüze uygun modu seçip indirdikten sonra 5 saniyelik kısa reklamı geçip dosyayı yukarıda nasıl ulaşacağınızı anlattığım .minecraft'taki mods klasörüne atıyorsunuz. Her moddan sonra oyunu bence açın. Sonra iki mod çakışırsa hangi modların çakıştığını tespit etmeniz kolaylaşır.

Ayrıca eğer linki kırık olan veya güncellenmesini istediğiniz mod varsa sitedeki modların altına yorum olarak yazabilirsiniz.

İyi eğlenceler..

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.