Adil Kullanım Kotası hafifletiliyor!

adil kullanım kotası hafifleyecek

Adil Kullanım Kotası, birçok kullanıcının korkulu rüyası. Bu kota yüzünden AKK'li tüm kullanıcılar dizilerini, filmlerini ayın sonunda izlemek-indirmek zorunda kalıyorlar. Bu işlemler ayın ilk günü yapılırsa ayın sonuna kadar internet hızı 16Mbps'den 3Mbps'ye düşüyor çünkü.

BTK'nın son 53 sayfalık raporunda 11'inci sayfada Adil Kullanım Kotası ile ilgili yapılacak değişiklere değinildi. "AKN uygulamasına ilişkin çalışma" başlıklı bu sayfada, AKN sonrası veri indirme hızlarının iyileştirileceği, şeffaflığın artırılacağı yazıyor.

Bu ne demek?
Bu tabii ki de Adil Kullanım Kotası kaldırılacak anlamına gelmiyor. Ancak 8Mbps internet paketi olan bir kullanıcı, artık Adil Kullanım Kotası'na girince 3 yerine 6Mbps'lik bir internet hızına sahip olacak olabilir. 

Aynı zamanda şu an 16Mbps'lik internet sahibi de 8Mbps'lik internetin sahibi de bu sınırı aşınca hızı 3Mbps'ye düşüyordu. Artık daha adaletli olarak herkes ödediği miktara bağlı olarak AKK sonrası hıza sahip olabilir.

Sayfada yukarıda göründüğü üzere tamamlanma tarihinin Ağustos 2016 olduğu gözüküyor. Bu da çok uzak olmayan bir iyileştirme demek.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.