Overwatch'ın yetişkin dergisine son

Geçen sene Deviantart üyesi Manusogi'nin oluşturduğu, Overwatch'ın Playboy hali Playwatch tamamen kapatıldı.

Deviantart'ta eğlence için başlayan bu akım gittikçe yayıldı ve Manusogi bu projeyi bir internet sitesi kurarak taçlandırma kararı aldı. Deviantart üzerindeyken problem çıkartmayan Playwatch dergisi, bu süreçten sonra kendini Blizzard ile karşı karşıya buldu.

playwatch dergisi oku

Daha önceleri de yetişkin sitelerinde en çok aranan sözcük bile olmayı başarmış "Overwatch", başka alanlarda da ses getiriyordu.

Manusogi'nin oluşturduğu dergi ve internet sitesi Blizzard için iki büyük problem oluşturuyordu. Bunlardan birincisi ve en önemli sayılanı, telif haklarının ihlal edilmesi. İkinci bir sebep ise, Blizzard şirketinin yarattığı karakterleri bu biçimde görmemek istemesi. Bundan önceleri karakterlerin pornografik videolarıyla savaşmaya başlayan Blizzard, bu internet sitesi üzerine tekrar harekete geçti ve daha gelişme aşamasında olsa da Playwatch sitesini şimdiden kapattırdı.

Manusogi sitesinden yaptığı açıklamada, internet sitesinin rafa kaldırıldığını ve Blizzard yetkililerinden bir cevap gelmezse dergiyi yayıma geçiremeyeceklerini söyledi. Deviantart için ise şu aşamada herhangi bir telif hakkı işlemi bulunmuyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.