Apple, dünyanın en kalabalık ülkesinde düşüşe geçti...

Apple, Çin'de düşüşe geçti!

Apple artık Çin'in en büyük telefon üreticileri listelerinin ilk üçünde yer almıyor. Ancak IDC ve Counterpoint Technology Market Research araştırmacıları tarafından paylaşılan raporlara göre firma, ilk beşteki yerini kaybetmiş değil.

Analistler, Apple'ın Huawei, Oppo ve Vivo benzeri Çin çıkışlı markalar tarafından sollanacağını geçen seneden beri söylüyorlar. Bu firmalar, Çin'de satılan iki telefondan birinin markası olma özelliğine sahip.


Apple'ın bu düşüşünün sebebi yeni iPhone

Apple, Çin'deki en popüler üreticilerden biriydi fakat geçtiğimiz günlerde büyük düşüşler yaşadı. Counterpoint analistlerinden Neil Shah, bunun sebebinin "iPhone yorgunluğu" olabileceğini söylüyor. Kullanıcıların eski iPhone'lardan yeni iPhone'lara hemen geçmemesi ve beklemesi, iPhone yorgunluğu olarak adlandırılıyor. IDC ise daha önceki açıklamalarından birinde gitgide azalan satışları Çinli kullanıcıların yeni iPhone'u bekliyor olmasına bağlamıştı. Birkaç gün önce ise Tim Cook'un da bu konuda hemfikir olduğunu öğrenmiştik.

Samsung da Çin'de kötü gidiyor

Bu arada dünya liderlerinden Samsung'un da Çin'deki satışlarının çok iyi gitmediğini görüyoruz. Galaxy S8 ve S8 Plus modellerini henüz tanıtan firma, bu ülkede altıncı sırada bulunuyor. Fakat Samsung, en kalabalık ikinci ülke olanHindistan pazarında yüzde 26'lık geniş bir payı elinde bulunduruyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.